Site Overlay

Orlov kamen

Uglavnom već svi znaju za vodopad Orlov Kamen na Staroj planini, sad je na red došao i vrh da se promoviše.

Pogled sa Orlov kamen
Orlov kamen

Pred akciju nisam imao nešto previše informacija o ovom vrhu, ipak pošto je ovo Stara Planina znao sam da ne mogu mnogo da omašim. Svaki pokušaj da se i nešto nađje na internet pretraživačima rezultiralo je izbacivanjem istoimenog vodopada.

Ravno Bučje

Našu avanturu započinjemo iz sela Ravno Bučje. Selo je bogato vodom i kroz njega prolazi Janjska reka. Na njoj se pre nalazilo čak 13 vodenica, a sad samo jedna u susednom selu Janja. U jednom domaćinstvu zapažamo i ribnjak, u drugom zapuštenu i pomalo jezivu fontanu u gotskom stilu.

Fontana koju smo sreli na putu za Orlov kamen
Zanimljiva fontana

Jesenja umetnost

Jesen je dekorisao selo i šumska prostranstva kako samo on to ume. Doduše kako odmičemo od sela primećujemo sve više golih grana ali zato uživamo u zlatnoj stazi prekrivenoj lišćem i zvuku šuškanja. U daljini primećujemo dobro poznatu crvenu, plavu, i belu boju. Bila je to Srpska zastava na kapiji vojne karaule za koju se slažemo da uz malo renoviranja bi bio izuzetan planinarski dom.

Tri planinara na vrhu Orlov kamen
Ekipa

Orlov kamen

Posle toga nas čeka jedan nagli uspon koji testira svačiju fizičku spremnost. Svi smo položili ispit odlično i kao nagradu vodič nam pušta muziku za dušu i pritom drži visoko dobro raspoloženje u grupi. Od tog momenta do vrha nas prati zadivljujući pogled na slojeve i slojeve raznih planina u daljini. Na vrhu novi delikates pogleda. Pravo more šlag oblaka se nalazilo sa jedne strane, a sa druge pogled na Babin Zub i usijani Midžor. Posle spusta akciju završavamo kako dolikuje uz piće, veseloj atmosferi i sa starim i novim društvom.

Ako želite da vidite kako je bilo na akciji pogledajte moj video klip na YouTube. Takodje, ostavljam dole opisu trek od staze tako da i vi možete da ga pratite i krenete u vašu avanturu.

Kratki delić atmosfere sa akcije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *