Site Overlay

O meni

Nenad Jordanov

Zovem se Nenad Jordanov, i ja sam strastveni planinar, penjač i fotograf koji voli da istražuje divlje predele i da ih dokumentuje kamerom. Živim u Nišu gde se moj život vrti oko planina, treninga i fotografije. Planinarim od 2009, a kada nisam u planinama, radim kao IT Support. Kao IT stručnjak, radim u digitalnom svetu, ali planinarenje i fotografija predstavljaju moj način da se odvojim od tehnologije i povežem sa prirodom na značajan način za mene. Većinu slobodnog vremena pokušavam da provodim na putovanjima i istraživanjima prirode i planine.


Upoznavanje

Fotografijom se bavim par godina, a poslednjih sam usmerio svoju kreativnost ka fotografisanju planina. Moja ljubav prema planinama i prirodi me inspiriše da pravim slike koje prikazuju njihovu lepotu na najbolji mogući način. Kroz godine planinarenja i fotografisanja planina, razvio sam jedinstveni stil fotografisanja koji odražava moju strast i ljubav prema prirodi. Može se reći da su avanturističke fotografije moj zaštitni znak. Svaka fotografija koju stvaram predstavlja ne samo trenutak zabeležen na kameri, već i moj lični doživljaj i emociju koju osećam dok se krećem kroz prirodu.


Planinar na vrhu Korab

Duboko zaljubljen u visokogorstvo, imam čast da budem član visokogorske reprezentacije Srbije. Pored svih ovih izazova, penjanje je postalo moja nova ljubav i izvor nepresušne inspiracije. Kroz svoju ulogu kao alpinistički pripravnik, kontinuirano usavršavam svoje veštine i stvaram osnovu za buduće uspone i ekspedicije. Snažno verujem da je neprestano usavršavanje ključno za postizanje vrhunskih rezultata i kontinuirani rast.

Pored toga što se bavim planinarenjem i fotografijom, takođe sam veliki zaljubljenik u putovanja. Posetio sam mnoge prelepe predele u Srbiji, regionu i šire, ali uvek postoji nova destinacija koju želim da otkrijem. Verujem da putovanja mogu da nam pruže nove perspektive i obogate iskustvima koja ne bismo mogli da steknemo na drugi način. Kroz putovanja sam naučio da cenim različite kulture i načine života, a istovremeno sam se usavršavao u svojim veštinama fotografisanja.

Na kraju, želim da istaknem da sam veoma zahvalan što imam priliku da radim ono što volim i da to podelim sa drugima. Na ovom sajtu, želim da podelim svoje znanje o planinarenju i da predstavim svoje najbolje fotografije sa planina. Nadam se da će vas moje priče i slike inspirisati da se upustite u svoje avanture u prirodi.